Vraag en antwoord

Regelmatig worden ons dezelfde vragen gesteld. We hebben geprobeerd ze hier te verzamelen. Klik op een vraag en zie het antwoord.

Ik heb een B.V. Ben ik dan verplicht om een accountant in de arm te nemen ?

Het is een misverstand dat de jaarrekening van een BV verplicht door een accountant (RA of AA) opgesteld moet worden. Alleen middelgrote en grote ondernemingen zijn zgn. controleplichtig en dienen daarvoor een accountant in de arm te nemen. 

Is een jaarrekening voor een eenmanszaak verplicht ?

Nee, een jaarrekening is voor een eenmanszaak niet verplicht. In de meeste gevallen volstaat een gedetailleerde balans / winst en verliesrekening welke gebruikt kan worden bij de aangifte inkomstenbelasting. Let op: Indien je een huis wilt gaan kopen of een financiering wilt afsluiten vragen banken en hypotheekverstrekkers om een jaarrekening.

Kan mijn administratie volledig digitaal worden gevoerd ?

Bij Finedi kan dat. Finedi heeft een volledige online oplossing voor het verwerken van administraties. Ook een automatische koppeling met kassasystemen en bankafschriften is mogelijk. Voordeel hiervan is dat u ook nog eens snel inzicht heeft.

Werkt Finedi met vaste tarieven ?

Ja, Finedi werkt met vaste tarieven. U ontvangt vooraf een overzichtelijke opgave van de jaarlijkse kosten zodat u exact weet waar u aan toe bent.

Ik verwerk mijn boekhouding zelf, maar de salarisadministratie niet. Verzorgen jullie ook alleen de salarisadministratie ?

Ja, wij verzorgen voor meerdere relaties alleen de salarisadministratie. Desgewenst verzorgen wij deze compleet digitaal of u ontvangt van ons alles via de mail zodat u eenvoudig de administratie bij kan werken en de betalingen kan verrichten.

Ik wil zelf mijn administratie verwerken. Kan ik bij Finedi een boekhoudcursus volgen ?

Ja, dat is mogelijk. Wij bieden de mogelijkheid voor een training boekhouden. Wij gaan dan aan de slag met uw eigen administratie zodat u na de training exact weet hoe een administratie verwerkt moet worden.

Finedi

Storkstraat 18-I
3833LB Leusden.

t: 033 - 4324457

e: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.